Information

Jennylund - Bohus

Den 16 september 2017 är det dags för andra upplagan av Ale Trail Race.

Vättlefjäll bjuder på många härliga naturupplevelser. Härliga barrskogar, vackra sjöar och dess brandhärjade områden ger en känsla av fjällmiljö. Genom åren har vi i Bohus IF sprungit många mil i området och påfallande ofta möter man nästan inga andra löpare. Det är synd att ett så fantastiskt naturområde som man når från Göteborgs central på bara 15 minuter, är oupptäckt av många; därför har vi startat Ale Trail Race

Trail för oss är när vi springer minimalt på motionsslinga och undviker asfalt. Målet med bansträckningen har också varit att göra en både tekniskt utmanande samt kuperad bana. Vid premiären 2016 fick banan mycket positiv feedback från premiärlöparna och underlaget visade sig från sin bästa sida efter flera veckor med minimalt med nederbörd.

Fyra olika alternativ finns; 1,5km för barn upp till 12 år, 6,3 km för ungdomar och vuxna samt 17km för dem som vill ha en riktig utmaning. Första upplagan av 17km vanns på snabba 1:11,44, en tid som kan bli svårslagen då förutsättningarna var bra.

Nytt för i år är att vi även har en promenadklass på en något avkortad "lång bana", där vi hoppas att många tar chansen att upptäcka underbara Vättlefjäll till fots.