Steg 1 av 3

VXO Trail Spring 60 km

Löpning
60 km
lördag 2019-05-11 kl. 10:00
Växjö
496 kr
2019-05-11 09:15

Stiglöpning i varierad småländsk terräng. VXO Trail Spring går på våren och erbjuder fyra olika distanser - 10 km, 20 km, 40 km och 60 km. Loppet går i Notteryds naturreservat och i skogarna vid Lövsjön.

VXO Trail är ett samlingsnamn för flera olika lopp/träningar på stigar i eller i närheten av Växjö. VXO Trail arrangeras av Växjö Löparklubb tillsammans med VXO Ultra.

Loppet går i Notteryds naturreservat och i skogarna vid Lövsjön och följer upptrampade stigar. Det är bitvis teknisk terräng och småkuperat. Du följer sjökanter, passerar utsiktsplatser och en fornborg och springer i gammal och inte så gammal gran-, tall-, bok- och blandskog och korsar gamla betesmarker.

Banan består av två slingor på vardera 10 km och du springer banan tre gånger. Du passerar vätskestationen var 10:e km och där du kan ha egen energi eller hålla till godo med det som vi serverar. Även efter målgång har du tillgång till vätskestationen. Vi tänker på miljön och därför tar du själv med det eller de dryckeskärl du vill använda.

Notteryds naturreservat ligger ca 6 km öster om Växjö centrum. Parkering finns i närheten av starten och bor du i Växjö rekommenderar vi cykel.

Det finns inga ombytes- eller duschmöjligheter.

Växjö Löparklubb arrangerar tillsammans med VXO Ultra.