Steg 1 av 3

Sisjöloppet 2017 - Sisjöloppet 14 km

Information

Idrottsevenemang
Löpning
14 km
lördag 2017-09-02 kl. 13:20
Göteborg
250 kr
2017-08-31 00:00

För dig som vill springa ett terränglopp i Göteborg i början av hösten är Sisjöloppet det perfekta alternativet!

Vi hade rekordmånga anmälda löpare förra året – 752 personer och ett skönt löparväder. Den fina bansträckningen runt Sisjön och Oxsjön uppskattas mycket och 9 av 10 som sprang loppet planerar att rekommendera det till en vän.

Vi erbjuder flera olika alternativ. Långa banan på 14 km är kuperad och utmanande. Den korta banan på 7,3 km är ett bra motionslopp i Göteborg i den fina skogsmiljön runt Sisjön. För de som älskar att motionera men kanske inte att springa eller tävla erbjuder vi en promenad-/stavgångsklass på korta banan, utan tidtagning. Vi har även flera klasser för barn och ungdomar upp till 15 år.

På grund av nybyggnation av bostäder i sluttningen ovanför start- och målområdet så har vi tvingats ändra och förlänga sträckningen för P/F11 och P/F13 till 3,3 km istället för 2,7 km. Banan blir något tuffare och innehåller mindre asfaltslöpning men löparna får se mer av den vackra terrängen.

Med hänvisning till föreningens riktlinjer om att inte selektera ut barn och att idrottande ska ske av lust så har vi i år beslutat att inte publicera någon fullständig resultatlista för barn- och ungdomsklasserna. Endast de 3 tre första löparna i resp klass får sin tid publicerad, övriga listas bara som deltagare. Vi hoppas att det kan locka fler barn att delta och att alla deltar med lust.

Välkomna!