Steg 1 av 3

Växjö Marathon med Veteran-SM

Löpning
42,195 km
lördag 2019-10-19 kl. 11:00
Växjö
500 kr
2019-10-19 10:15

Inbjudan - Växjö Marathon med Veteran-SM
Lördag 19 oktober 2019
Start 11.00

Maratonbanan i Växjö är sannolikt Sveriges snabbaste. Banan går runt Växjösjön och springs i åtta varv, vilket ger tillgång till vätskestationer ungefär var tredje km, det finns även ett bord för egen medhavd dryck/energi. Banan är kontrollmätt. Tävlingscentralen är vid Simhallen i Växjö.

Den 26:e upplagan av Växjö Marathon är också Veteran-SM i maraton.
Anmälan sker via mittlopp.se och öppnar i maj månad. Startavgiften är 500 kr fram till den 12 oktober och efter det går det bra att fram till tävlingsdagen kl 10.15 anmäla sig mot en förhöjd avgift om 650 kr. Även efteranmälan och dess betalningen görs på mittlopp.se. Medlem i Svenska Marathonsällskapet har rabatt på anmälan, denna nyttjas genom att fylla i en kod vid anmälan, koden fås av Svenska Marathonsällskapet. Ingen återbetalning av anmälningsavgift är möjlig.

Tävlings-PM presenteras senast 13 oktober.

I år är det 26:e gången Växjö maraton går av stapeln och genom att det i år också är Veteran-SM så blir det extra roligt även i år. Och förmodligen snabbare än på många år.
Tävlingen har full klassindelning och motionsklasser. Svenska friidrottsförbundets regler gäller, vilket bland annat betyder att du måste vara medlem i en förening ansluten till friidrottsförbundet för att få delta i tävlingsklass. Anmäler du dig till tävlingsklass, uppfyller föreningskraven samt är över 35 år är du per automatik med i Veteran-SM. Är du inte medlem i någon förening enligt ovan är du välkommen i motionsklasserna (herr och dam).
Vill du och dina kamrater vara med i lagtävlingen måste ni uppge ert lagnamn på exakt samma sätt i era individuella anmälningar. De tre bästa resultaten i respektive lag räknas samman för lagets resultat i tävlingen.
Sportdrycken som serveras i år levereras av Umara.

Parkering sker enklast vid skolan Thorén framtid eller vid de stora parkeringarna längre åt sydost längs Alegatan/Kvarnvägen. Därifrån har du en kort promenad från simhallen.

Lägg till deltagare

Partners