Steg 1 av 3

Växjö Maraton 2021

Löpning
42,195 km
lördag 2021-10-16 kl. 11:00
Växjö
650 kr
2021-10-16 10:15

Inbjudan - Växjö Marathon
Lördag 16 oktober 2021
Start 11.00

https://runvxo.se/marathon/

Maratonbanan i Växjö är sannolikt Sveriges snabbaste. Banan går runt Växjösjön och springs i åtta varv, vilket ger tillgång till vätskestationer ungefär var tredje km, det finns även ett bord för egen medhavd dryck/energi. Banan är kontrollmätt. Tävlingscentralen är vid Simhallen i Växjö.

Anmälan sker via mittlopp.se och öppnar i juni månad. Startavgiften är 500 kr fram till den 9 oktober och efter det går det bra att fram till tävlingsdagen kl 10.15 anmäla sig mot en förhöjd avgift om 650 kr. Även efteranmälan och dess betalningen görs på mittlopp.se. Ingen återbetalning av anmälningsavgift är möjlig.

Tävlings-PM presenteras senast 11 oktober.

Tävlingen har full klassindelning och motionsklasser.
Svenska friidrottsförbundets regler gäller, vilket bland annat betyder att du måste vara medlem i en förening ansluten till friidrottsförbundet för att få delta i tävlingsklass.
Är du inte medlem i någon förening enligt ovan är du välkommen i motionsklasserna (herr och dam).
Vill du och dina kamrater vara med i lagtävlingen måste ni uppge ert lagnamn på exakt samma sätt i era individuella anmälningar. De tre bästa resultaten i respektive lag räknas samman för lagets resultat i tävlingen.
Sportdrycken som serveras i år levereras av Umara.

Parkering sker enklast vid skolan Thorén framtid eller vid de stora parkeringarna längre åt sydost längs Alegatan/Kvarnvägen. Därifrån har du en kort promenad från simhallen.

Tävlings-PM
Växjö marathon 2021
Lördag 16 oktober – start 11.00

Distans - Marathon (8,1 varv runt Växjösjön)
Klasser - Fullständig klassindelning
Tävlingsområdet
Tävlingsområdet finns vid Växjö simhall. Sekretariat är i år utomhus och kommer vara i anslutning till Simhallen. Toaletter kommer finnas uppställda utanför simhallen.
Anmälan & betalning
Anmälan sker via mittlopp.se. Startavgiften är 500 kr fram till den 9 oktober och efter det kan man anmäla sig till en förhöjd avgift om 650 kr fram till tävlingsdagen kl 10.15. Även efteranmälan och dess betalning görs på mittlopp.se.
Parkering
Begränsat med parkeringar finns vid simhallen. Fler parkeringsmöjligheter finns längs Alegatan och Kvarnvägen, och då främst på södra sidan om vägen. Även söder om Domkyrkan finns parkeringsplatser vid Norrtullskolan. Båda dessa alternativ ger en promenad på några hundra meter till tävlingsområdet vid simhallen.
Mål och start
Målgång är vid simhallen, där också varvning sker. Starten sker ca 600 m söder om simhallen kl. 11.00.
Banan och banmarkeringar
Banan runt Växjösjön med en avstickare österut på Sigfridsområdet springs i åtta varv. Banan är platt och hård. En sträcka om ca 30 meter är gräs och ca 100 meter springs på fint grus. Kontrollmätning gjorde i juni 2018.
Banan är snitslad, förcyklist finns och även flaggvakter. Banan är inte avlyst, vilket innebär att vi samsas med fotgängare och cyklister på cykel och gångbanor. Vid tre platser längs banan förekommer även motortrafik.
Kilometerskyltar finns för 5, 10, 15, 20, 21,1, 25, 30, 35 och 40 km samt för 4, 3, 2 och 1 km kvar till varvning/mål.
Vätskekontroller
Vatten och sportdryck (Umara) serveras vid varvning vid simhallen och efter ca 2,5 km av varvet. Det innebär att det under de åtta varven finns 15 tillfällen att ta del av vätskestationerna under loppet och sedan direkt efter målgång. Vid varvningen finns det möjlighet att placera egen energi. Borden för egen energi finns på höger sida i löpriktningen.
På vätskestationen vid varvningen servas utöver vatten och sportdryck även bananer, saltgurka, kaffe etc. Vid målgång bjuds som vanligt wienerbröd.
Priser
De tre första löparna i respektive klass får priser. Alla som går i mål inom maxtiden (6 timmar) får medalj. Prisutdelning sker kl 15.00, 16.15 och 17.15.
Nummerlappar
Nummerlappar kan hämtas mellan 09:00 till 10:30 vid sekretariat.
Innan tävlingsstart kommer deltagare att få ett sms med startnummer, ta med detta vid uthämtning av nummerlapp.

Ombyte och duschar
Omklädningsrum för herrar finns i simhallens källare. Damer använder simhallens omklädningsrum på entréplan och vi rekommenderar att ta med eget hänglås för att kunna använda skåpen, för att komma in till omklädning måste nummerlapp uppvisas.

Värdesaker
Värdesaker och överdragskläder i väskor/påsar kan lämnas i sekretariatet där också nummerlappar hämtas. Inlämnade väskor förvaras under loppet och måste hämtas senast 17.10.
Brutet lopp
Måste du bryta tävlingen anmäler du det vid till tävlingsledningen vid målområdet.
Resultat och tävlingsregler
Preliminära resultat kommer att vara tillgängliga på https://www.eqtiming.com/se direkt efter målgång. Definitiva resultat presenteras dagen efter.
Tävlingen kommer gå att följas live via länken https://live.eqtiming.com/58521
För att delta i tävlingsklass måste man vara medlem i en förening ansluten till Svenska friidrottsförbundet. Även i allt övrigt gäller friidrottsförbundets regler.
Upplysningar
Andy Ekberg, 070-898 55 58

Anmälan tyvärr inte möjlig

Anmälningstiden är slut, kontrollera med arrangören hur du gör en efteranmälan.