Steg 1 av 3

Sicklaloppet 2020 - Sickladubbeln: Gruvan + Milen

Löpning
12,5 km
söndag 2020-09-20 kl. 11:30
Nacka, Stockholm
500 kr
2020-09-06 23:59

Välkommen till höstens löparfest den 20 september.

Start och mål för samtliga lopp är vid Sickla köpkvarter i Nacka.
---------
Information om avhämtning av nummerlappar och löparinformation kommer att läggas upp på vår hemsida i god tid innan loppet - http://www.sicklaloppet.se

OBS. Eventuella rabattkoder anges i nästa steg.

FAKTA OM SICKLADUBBELN
Anmäl dig till Sickladubbeln och du får springa både Gruvloppet och 10 km loppet till en reducerad anmälningsavgift. De båda loppen genomför du separat, med en paus emellan och med separat tidtagning.

Du börjar med att springa Gruvloppet, som är totalt 2,5 km varav 1.7 km går nere under jord i gruvan i Sickla. Sickla gruvlopp är ett terränglopp. I gruvan är underlaget en blandning av asfalt och grus och kan på sina ställen vara ojämnt och lerigt. Musik, ljus och ljudupplevelser längs banan förgyller löparupplevelsen. Du kommer att springa i någon av de två första startgrupperna.

När du kommit i mål i Gruvloppet har du gott om tid att byta nummerlapp och gå till 10-km loppet som startar kl 13.00. Här är det gemensam start för alla deltagare kl 13.00. (Observera att 5 minuter efter startskottet stänger vi möjligheten att starta i loppet.)

10-km loppet är ett vackert och lättsprunget lopp! Sicklaloppets 10 km bana tar dig till natursköna och vackra platser längs sjöstränderna i Sickla och Hammarby Sjöstad. Banan går under stora delar längs Järlasjön, Sicklasjön och Hammarby sjö. Underlaget är 60% asfalt, 30% grus och 10% träbrygga. Banan är exakt 10,0 km och kontrollmätt av banmätare från Svenska Friidrottsförbundet.

OBS - För Sickladubbeln gäller en undre åldersgräns på 13 år, född 2007 eller tidigare. Då Gruvloppet går i en gruva är det på grund av säkerhetsskäl obligatoriskt att springa med hjälm. I startavgiften ingår en lånehjälm som är obligatorisk att springa med.

Det finns bara 200 platser till Sickladubbeln. Sickladubbeln har två klasser – män och kvinnor. Det går att anmäla lag men det är ingen lagtävling. All tidtagning redovisas per individ.

Alla som fullföljer Sickladubbeln får medalj. Varken tidtagning eller pris för totaltiden för båda loppen finns eftersom tidtagning görs separat per lopp. Priser delas ut till vinnare i dam- och herrklass i Gruvloppet respektive 10 km loppet.

Anmälan är bindande och personlig och kan inte överlåtas till någon annan. Anmälningsavgift betalas inte tillbaka vid eventuella förhinder. Om du vill teckna en extern försäkring där bland annat avbeställningsskydd ingår så rekommenderar vi Folksams motionslopps försäkring.

Sicklaloppet arrangeras av Järla Orientering som medlem av Svenska Friidrottsförbundet.

www.sicklaloppet.se - info@sicklaloppet.se

Anmälan

Anmälan öppnar den 1 april

Partners