Steg 1 av 3

Hofors-Barkley

Löpning
120 km
lördag 2023-04-01 kl. 07:00
Hofors
400 kr
2023-03-31 12:00

Välkommen till första upplagan av Hofors-Barkley. Vilket är som det låter. En rejäl flört med originalloppet Barkley Marathon. Och som sig då bör så har deltagarna sina egna läger/tält att ha som omklädningsrum/viloplats/matplats. Vi har tävlingsområde på armégatan 5 i Hofors. Där finns det i trädgården plats för läger. Det finns tillgång till en toalett samt möjlighet att fylla vatten. Annars sköter ni allt själv och är självförsörjande. För en full Barkelykopiaupplevelse så kommer ni givetvis till Hofors fredag kväll och sover i era läger natten till start. Det ingår i konceptet och är obligatoriskt att man ska ha sovit som en påse skit och gärna frusit lite. Start/varvning/mål är också på armégatan 5.
Loppet består i en bana som ska göras 4 gånger under 24h. Varje varv har dessutom en maxgräns på 6 h. Du får springa in tid. Springer du första varvet på 5 h så har du alltså 7 h på dig varv två. Klarar du inte varvets tidsgräns får du inte starta nästa varv.
Banan kommer inte att vara markerad utan du får en karta att förhålla dig till. Du får ta vilken väg du vill men du behöver passera vid ett antal kontroller utefter varvet. Vissa partier är obanade för att nå kontrollen och det kommer förekomma en hel del höjdmeter.

Obligatorisk utrustning.
Karta (fås på plats). Kompass. Telefon med arrangörens nummer inlagt. Första förband. Vätska. Energi många kalorier med ut varje varv. Powerbank att ladda telefon med.
Pannlampa på de varv mörker kan infalla.
Lapp att stämpla vid kontrollerna. Du får en ny för varje varv. Föregående varvs lapp ska redovisas till och godkännas av funktionär innan nästa varv får påbörjas.

Bra att ha grejer. Tält/regnskydd/etc. vid start/varvnings/målområdet att vila i och fixa grejer i under varvningen. Ombyteskläder. Extra skor. Mycket energi. Filt. En support som kan hjälpa dig vid växlingen om du planerar att springa flera varv. Ytterligare en powerbank för din mobil om du tänkt springa många varv.

Du deltar på egen risk. Se till att vara väl förberedd. Se över din försäkring.
Betald plats återbetalas ej. Kan du ej delta så finns det återförsäljningsfunktion i systemet. Eller så hör du av dig till arrangör så försöker han hjälpa till.

Nummerlapp kan hämtas och incheckning göras mellan 17:00-21:00 fredag 31/3. Start klockan 07:00 lördag 1/4.

Man kan alltid nå mig på 070-3138812 om man har frågor inför loppet.

Det kommer skapas ett deltagar-PM med ytterligare information som publiceras tävlingsveckan i evenemanget på Facebook. Så sök upp det och gå med. Det ligger en länk här i anmälningssystemt.

Söker du en startplats?
Här hittar du platser till salu i Hofors-Barkley

Vill du sälja/överlåta din startplats?
Här hittar du info om hur säljer din startplats

Lägg till deltagare