Steg 1 av 3

Sicklaloppet 2021 - Sicklaloppet 10 km

Löpning
10 km
söndag 2021-09-19 kl. 13:00
Sickla
360 kr
2021-09-16 23:59

Äntligen dags för höstens stora löparögonblick - Sicklaloppet.

Nu har du chansen att träna hela sommaren och äntligen få tävla när det är dags för Sicklaloppet i höst. Inom Järla Orientering längtar vi efter att få arrangera Sicklaloppet igen och planeringen inför 2021 års lopp den 19 september är i full gång.

Självklart följs Folkhälsomyndighetens direktiv noggrant från vår sida och vi hoppas att prognosen för att vi i september är framme i ett nytt ”normalläge” infaller. Då kan vi genomföra Sicklaloppet och hoppas att du vill delta vid höstens löparfest.

Säkerhet, rekommendationer och regelverk utifrån rådande pandemisituation ligger till grund för arrangemangets genomförande.

Anpassningar utifrån pandemiläget från Folkhälsomyndigheten anger hur många startande vi kan ha per lopp. Först till kvarnprincipen gäller för startplats.

Om vi ställer in loppet med anledning av Covid-19 restriktioner kan startavgift återbetalas reducerat med en administrativ kostnad om 45 kr. Information om återbetalning anges vid meddelande att beslut tagits om inställt lopp.

Loppen som arrangeras 2021 är:
- Sicklaloppet 10 km - Naturskön sträcka längs Sickla och Hammarby Sjöstads stränder.
- Lilla Sicklaloppet 1,5 km - för barn och ungdomar upp till och med 12 år.
- Mini Sickla 600 m - för barn upp till 6 år.

Håll igång med träningen och ta hand om dig!

---------


FAKTA SICKLALOPPET 10 KM
Sicklaloppet är ett motionslopp som passar alla löpare – från motionärer och joggare till den yppersta eliten. 10 km är en sträcka som alla med lite träning i kroppen kan klara av. Sicklaloppets bana tar dig till natursköna och vackra platser längs sjöstränderna i Sickla och Hammarby Sjöstad.

Banan går under stora delar längs Järlasjön, Sicklasjön och Hammarby sjö. Underlaget är 60% asfalt, 30% grus och 10% träbrygga. Banan är exakt 10,0 km och kontrollmätt av banmätare från Svenska Friidrottsförbundet.

Sicklaloppet 10 km har två klasser – män och kvinnor. Det går att anmäla lag, men det är ingen lagtävling och ingen sammanräknad tidtagning för lag.

Anmälan är bindande och personlig och kan endast överlåtas till någon annan via systemet här på Mitt lopp (avgift tillkommer). Anmälningsavgift betalas inte tillbaka vid eventuella förhinder. Om du vill teckna en extern försäkring där bland annat avbeställningsskydd ingår så rekommenderar vi Folksams motionslopps försäkring.

Sicklaloppet arrangeras av Järla Orientering som medlem av Svenska Friidrottsförbundet.

www.sicklaloppet.se - info@sicklaloppet.se

Anmälan via hemsidan är stängd

Ordinarie anmälan här på hemsidan är stängd men du kan fortfarande anmäla dig på tävlingsplatsen vid Marcusplatsen från 07.30 söndag 19 september. Pris på tävlingsdagen är 400:-. Betalning med Swish.

Partners