Steg 1 av 3

Atea TrailÖvik 2023 - Atea TrailÖvik 6km

Löpning
6 km
lördag 2023-07-01 kl. 11:00
Örnsköldsvik, Höga Kusten
Herrar:
250 kr
Damer:
250 kr
Killar Född -05 eller senare:
150 kr
Tjejer Född -05 eller senare:
150 kr
2023-06-28 23:59

Atea TrailÖvik är med sina fyra olika banor en trail-tävling för alla! Och förutom utmaningen så utlovas till alla deltagare, storslagen natur, fantastiska trailstigar och sagolik utsikt över världsarvet Höga Kusten.
Atea TrailÖviks terräng och banor har lovordas av motionärer och elit, såsom trail-proffset Andreas Svanebo. Eller för att citera Helena Bergman (fd Jansson), en av världens bästa orienterare, ”det är så här trail-terräng ska vara!”Atea TrailÖvik 6km är loppet för dig som vill utmana dig själv med ett riktigt trailopp men inte vill springa fullt så långt. Den korta banan bjuder på fina trailstigar och fantastiska vyer från både Mycklingbergets och Svarttjärnsbergets toppar. Atea TrailÖvik 6km är helt enkelt ett lopp för alla. Banbeskrivning och karta hittar du här nedanför.

Banbeskrivning Atea TrailÖvik 6km
Efter starten på grusplanen nedanför Skogslöparstugan springer man upp på Älgstråkets elljusspår och följer det i ca 1.5km.

Efter att några lättare backar har passerats viker man av upp på stigen mot Storskrevan. Här väntar en tuff klättring upp genom Stroskrevan som avslutas med trappen upp på Mycklingbergets topp.

Väl uppe på toppen möts du av fina vyer över både Veckefjärden och Själevadsfjärden. När du sen passerat högsta toppen på berget viker man av stigen ner mot Svarttjärn. Via den gamla hoppbacken, gläntan ner mot vattnet, rundar man sen Svarttjärn och börjar klättringen upp på berget bakom Svarttjärn.

Där väntar en stigning, inte riktigt lika tufft som upp på Mycklingberget, men kan kännas en del innan man kommer upp på Svarttjärnsbergets topp.

Några hundra meter bort, vid utsikten över Veckefjärden och Åsberget, svänger banan sen tvärt vänster och härifrån finns det tid att tjäna för den som är duktig på att löpa utför, då en teknisk utförslöpning nu väntar ner tillbaka mot Älgstråket. Väl nere på elljusspåret är det bara att klara vänsterkurvan och sen njuta hela vägen ner mot målområdet.

Lägg till deltagare